LinkedIn Facebook Twitter Groen Gebogen Groen Gebogen LinkedIn Facebook Twitter Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk

Welsummerstraat 11


“We zijn dankbaar dat we dit nog kunnen doen.”

Mw. Laarman


Hij kan zagen en timmeren en ik doe de rest


Weer terug in het dorp valt ons oog op een aantal vogelhuisjes. Ze hangen in de tuin, aan het hek van de Welsummerstraat nummer 11 met een bord “te koop vogelhokjes”. Als we aanbellen, doet mw. Laarman open. Dhr. Laarman wordt erbij geroepen.

Zij nemen ons meer naar de zij-tuin. Daar hangen aan de muur van hun huis nog veel meer vogelhuisjes. In alle soorten en maten. De huisjes zijn het product van een gesmeerde samenwerking tussen de beide echtelieden. In 2011 is het begonnen. Toen bracht mw. Laarman een vogelhokje mee uit Rotterdam. Dhr. Laarman: “Dat heb ik opgeknapt. Met veel plezier. Daar is het mee begonnen. Toen dat huisje kapot ging, heb ik het nagemaakt.” Mw. Laarman vult aan: “Eerst waren de huisjes groen, maar dat wou niet meer. Toen zijn we overgegaan op grijs.”

Dhr. Laarman ontwerpt hokjes voor meerdere vogelsoorten. In verschillende groottes, openingen met een diameter variërend van 28 tot 32 mm, daken in meerdere modellen. Veel van het hout, vaak kleine stukjes, komt uit de bak met afvalhout van de Formido.

Dhr. Laarman vertelt verder: “Ik bedenk wat en dan begin ik. En dan roep ik de vrouw, want dan moet er geplamuurd en geschuurd worden: “Er is er weer één klaar!”’ Mw. Laarman: “En dan zeg ik: moet dat nu, ik wil borduren! Maar ik doe het wel hoor.”

Dhr. Laarman: “Die vogelhokjes maken, doen we voor ons plezier. We verkopen aan huis, maar meer nog op de camping waar we veel zitten. En van de opbrengst gaat een deel naar een goed doel.” Mw. Laarman: “We zijn dankbaar dat we dit nog kunnen doen.”Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image


 

Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image