LinkedIn Facebook Twitter Groen Gebogen Groen Gebogen LinkedIn Facebook Twitter Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk

Succesvolle start Duurzaam Ondernemen


Dinsdagmiddag 27 oktober was in ons clubhuis aan het Pleijendal de geslaagde start van Duurzaam Ondernemen. Groen Gebogen is er natuurlijk voor iedereen uit Dalfsen, dus ook voor ondernemers. De werkgroep had voor deze middag een aantal specialisten van de industriekring, MKB en gemeente bij elkaar gezet. Het doel was zoveel mogelijk kansrijke ideeën te verzamelen om duurzaam te kunnen ondernemen in Dalfsen.

Hoe ga je om met klanten die vragen om duurzame producten?
Brainstorm


Onder leiding van ervaringsdeskundige Timo Veen werd de groep uitgedaagd na te denken over de toekomst. Wat moet je doen als de grondstoffen opraken? Of hoe reageer je op nieuwe regelgeving? En hoe ga je bijvoorbeeld om met klanten die vragen om duurzame producten? De oplossing voor veel problemen is dat de ondernemers, inwoners en overheid meer samen moeten werken.
Resultaten


De afgelopen jaren hadden veel ondernemers moeite om het hoofd boven water te houden. Maar heel wat bedrijven in Dalfsen hebben toch de goede afslag genomen. Denk hierbij aan het isoleren van het bedrijfspand, energiezuinige machines en lokale inkoop.

Maar waar liggen nog kansen? Waar kan Groen Gebogen bij helpen? De volgende ideeën werden bedacht: Lokaal energie opwekken door en voor de gemeenschap, duurzame sociale werkgelegenheid, bevorderen consumentengedrag bij plaatselijke ondernemers en duurzame bedrijfsrondleidingen voor alle Dalfser ondernemers. Groen Gebogen gaat samen met de Dalfser Ondernemers deze en eventueel nieuwe ideeën verder oppakken.

Wilt u meehelpen of heeft u suggesties? Mailt u ons natuurlijk op info@groengebogen.nl!Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image


 

Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image