LinkedIn Facebook Twitter Groen Gebogen Groen Gebogen LinkedIn Facebook Twitter Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk

Groen Gebogen. Een bloeiende vereniging met gepassioneerde vrijwilligers! Lees hier wat we doen en wié het doen...


Wij Dalfsenaren zijn gezegend met een uniek natuurlandschap langs de Vecht. Wij houden van de pracht en willen er zuinig mee omgaan. En liefst dat het nog mooier wordt. Dat kan groots, maar ook met kleine stapjes kun je al een wereld van verschil maken.


Groen Gebogen


Wij zijn Groen Gebogen, een vereniging opgericht in november 2014, met de ambitie om de kwaliteit van onze leefomgeving nog verder te verbeteren. Wij willen anderen inspireren door de verhalen van de Groene Helden. Wij ontwikkelen projecten om inwoners en ondernemers te helpen duurzaam om te gaan met grondstoffen, energie, milieu, zorg en welzijn.

Onze werkgroep bewust Wonen onderneemt samen met Buurkracht in diverse wijken acties om bewoners te helpen gezamenlijk hun woning energiezuinig te maken. In 2016 ontwikkelden we de eerste buurtboomgaard en samen met de Vrienden van Dalfsen hielden we een natuurwerkdag.

We richtten Dalfsen Stroomt op, een coöperatieve vereniging die zonneparken gaat realiseren op de daken van Foreco en andere duurzame energiebronnen ontwikkelt. Speciaal voor bewoners en ondernemers uit Dalfsen die niet zelf in of om woning of bedrijf duurzame energie kunnen produceren, maar wel groene stroom uit eigen dorp willen.

In ons Gruthuuske aan de Pleijendal houden wij regelmatig bijeenkomsten over allerlei duurzame onderwerpen. Wij onderhouden goede contacten met de andere duurzame dorpen in de gemeente, wisselen kennis en ervaringen uit en bespreken we het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid.
Digitaal Groenblad


GroenGebogen.nl is het frisse, knisperende online magazine van Groen Gebogen. Hier vind je berichten over de acties en projecten die Groen Gebogen onderneemt en verhalen over inwoners en ondernemers met een groen hart. In dit digitale Groenblad vertellen Dalfsenaren over hoe zij hun leven duurzamer hebben ingericht. Het gaat over energie besparen, gezond eten, groene vingers, duurzame uitvindingen, dierenliefde en levenslust. We hebben maar één doel: jou inspireren met ons mee te doen!
Verenigingsbestuur


• Gerard Brakkee (voorzitter)
• Leander Broere (secretaris)
• Henk Luning (penningmeester)
• Levina Kaarsemaker (algemeen bestuurslid)
• Thomas Klomp (algemeen bestuurslid; communicatie)

Heb je vragen aan het bestuur? Mail dan naar bestuur@groengebogen.nl

Heb je groene ideeën? Stuur dan een mailtje naar info@groengebogen.nl

Heb je groene tips voor de redactie? Stuur een mailtje naar redactie@groengebogen.nl

(v.l.n.r. Thomas - Gerard - Levina - Leander)

Groen Gebogen. Een bloeiende vereniging met gepassioneerde vrijwilligers! Lees hier wat we doen en wié het doen... Zwolle
Redactie


Met een aantal enthousiaste vrijwilligers schrijven we de artikelen zoals je die kunt lezen op de site. Ook onze foto's maken we zelf.
Kom je uit Dalfsen en heb jij een groen, duurzaam verhaal dat het delen waard is? Mail dan de redactie via redactie@groengebogen.nl